Search This Blog

Loading...

Tuesday, February 17, 2009

dapatkan ubat anti toyo di farmasi terdekat

aku tidur bogel malam tadi.
sekali fasa REM aku terjejas oleh sinaran flash.
"babi" kataku dalam hati.

dalam gelap aku ternampak kelibat.
kelibat berambut putih.

"babi! keluar!sudah sudahla tu with nude boom!"
sekali yang keluar orang lain...
"oh nenek..."

phew! aku ingat khir toyo tadi.

Sunday, February 15, 2009

postposition

in life - you make two broad choices.
a) to own things
b) to not own things

when you own things, you have a lot to lose. but when you are good at it... in the long run you own so many things, that you'll realise that you could afford to lose some. and if you work hard at it... that is admirable.

when you do not own things. you have nothing to lose. when you have none, you are more care free. you do not owe anything to anyone. and if you stay true to it for the rest of your life... that is admirable too.

so make that choice and stay true to it.

Friday, February 13, 2009

3 series

seorang penulis dengan laptop, mug coffee dan sekotak rokok dan musenya. perfect.
seorang manusia berdaya 'real' masuk scene dah meludah penulis itu.
kemudian menusia itu mengeluarkan senapang pump dan meletupkan penulis itu.
dia membiarkan musenya hidup.
sebelum beredar manusia berdaya 'real' memberitahu muse...
"darling, you're fighting a vacuum"
dia beredar menuju ke keretanya.

"wait!!!" jerit muse...

valentines

sepasang lover sedang berjalan menuju ke kereta.
mereka mabuk.
"are you gonna puke?" tanya amir.
"bulerrkkhhhfggggghhhhh" belinda puked.

"eh eh bentuk love!" kata amir sambil tersenyum.
Belinda mencubit lengan amir - manja.

sepasang lover berlalu pergi.
petang valentine itu.

Wednesday, February 11, 2009

my take on boycotting ILC

how do you win a 100 meter dash.
a) by beating the other runners?
b) by boycotting the race?
c) or by running faster.

you choose.

Thursday, February 05, 2009

acrostic

Barisan nasional memang menakjubkan
Orang orang rasminya sangat kaya ala mode
Dan orang orang yang tak berapa rasmi namun berkaitan dengannya juga sangat kaya ala mode
Oh no!
Herpes...

jiran aku, tanya aku, 'puisi apa ni?'
aku cakap ini bukan puisi, bodoh, ini akrostik.

jiran aku lempang aku, dia cakap aku berlagak.
kami tidak lagi berjiran.
sebab aku dah hantarnya ke neraka.

kultur itu yogurt

aku bukan bobofobik. sorry salah eja, hobofobik.
cuma aku tak tahan tengok lelaki jalan pegang tangan dengan muka bengis.
mungkin aku bukan manusia berkultur, apa yang aku tahu pasal kultur?
kultur itu boleh dijadikan yoghurt untuk dietari sihat.

ok. maaf aku digres.

aku tak tahan tengok lelaki jalan pegang tangan.
dengan muka bengis.
aku akan hantar emel aduan.

sekian.

aku bukan freemason

epifani menenggelamkan kedangkalan.
tersedar bahawa iman serapuh dinding berlin.
tersedak menelan air liur, muntah gula gula kapas
aku ambil gegula kapas itu dan aku attach dalam email aku.
email aku kepada sang yahudi - supaya boleh diniagakan.

aku masih lagi menunggu balasan email tersebut.
masih menunggu.
mungkin mereka masih sibuk membedil palestin.

persetankan.
benda benda macam tu memang tak akan habis.
mungkin ini ketentuan God.
sebab God is angry.
ada agama pun tapi bodoh.

epifani menenggelamkan kedangkalan.
tenggelam atau timbul, mungkin the real jesus yang tahu.

resolution

Hard work : All hard work brings profit; but mere talk leads only to poverty.
Laziness : A sleeping lobster is carried away by the water current.
Earnings : Never depend on a single source of income.
Spending : If you buy things you don't need, you'll soon sell things you need.
Savings : Don't save what is left after spending; Spend what is left after saving.
Accounting : It's no use carrying an umbrella, if your shoes are leaking.
Auditing : Beware of little expenses; a small leak can sink a large ship.
Risk-taking : Never test the depth of the river with both feet.

grow wiser, not older.

Tuesday, February 03, 2009

anasthrophe

kacang gajus, semua orang ada.
kenyataan di atas adalah contoh anasthrophe.
kemusnahan aturan ayat normal.
kalau normal...
semua orang ada kacang gajus.
tapi ini anasthrophe.
bukan normal.
kacang gajus, semua orang ada.
well.
except - for my housemate.
sebab aku dah habiskan kacang gajusnya.