Search This Blog

Friday, August 14, 2009

emotional hedging

encik razman, saya sangat tak puas hati kenapa permohonan saya nak lanjutkan pelajaran tahap sarjana ni ditolak. saya faham mungkin kursus yang saya mintak kurang ortodoks tapi tak semestinya negara ini tidak memerlukan kepakaran dalam bidang ni. saya tengok sekarang ni banyak je engineers yang bukannya jadi engineer pun. jadi HR manager lah jadi pegawai admin lah... jadi pelakon pun ada! maksudnya apa?

[dramatic pause]

maksudnya your implementation is very bad encik razman. you send these students abroad but they don't even know what the want to do in the first place. jangan buat kerja bagai melepaskan batuk di tangga. you look at me... i know what i want, i dari kecik i tahu ini yang i suka buat. and it is reflected in my resume.i applied for it, sekarang tengah tunggu jawapan yang saya rasa semestinya positif. yang tak cukup cuma bantuan daripada pihak kerajaan. pihak encik razman.

jadi... mintak tolong tukar sikitlah attitude bawah tempurung ni, tak bawak kita ke mana-mana.

---------

hmmmm... universiti hogwart...

1 comment:

muslimah said...

you are sick