Search This Blog

Friday, December 05, 2008

impak pukima

susah gila sial tulis skrip.
skrip teater lagilah.
apesal aku ingat aku boleh tulis pun aku tak tahu.
at which point i started developing this, this.
i think its a curse.
its a fucking curse.
aku suka mencarut sial.
see.
aku nak cakap aku suka mencarut pun aku mencarut.
mencarut carut.
apalah nak jadi.
pang pernah cakap.
skrip kena ada suara.
what the fuck?
suara kemenda?
suara bapak dia-lah.
lepas tu dia cakap.
"you gotta be political, y'know take a stand."
what if your stand is not to take a stand.
the only stand i have is.
for women to wear strapless bra.
all the time.
fuck stand.
susah gila sial.
apesal diorang cakap senang pun aku tak tahu.
but then again, siapa diorang?
aku pun tak berapa kenal.
adelah sorang aku kenal.
prolifik gila babi.
setahun sampai berbelas skrip.
tapi semua mesti cerita pasal homo.
not that theres anything wrong with it.
cuma aku bukan homo.
sometimes i wish i am.
cause thatll make me look like a real writer.
apa yg aku nak sebenarnya ni.
sosialis ke aku ni.
ke aku ni one of those post-modern fuckups?
apesal aku citer bebenda starbucks ni?
apesal ni?
apesal aku merengek ni?
merengek macam binatang.
of course.
since binatang tak tulis skrip.
kenapa?

susah sial. tulis skrip.
kalau boleh aku nak effect hologram.
boleh dapat ke?
damn.
ke kalau aku boleh dapat kereta kereta buat drift atas stage.
macam kat istana budaya tu.
cool ke?
diorang akan cakap aku cool ke?
ke aku patut tulis pasal politik?
patut ke?

susah.
bodoh la.
bodoh tapi best.

ha-ha.

3 comments:

rasya said...

mcm merepek je post ari nih..

but i got the point..

tulis skrip adalah sgt susah. lagi2 skrip teater..

tapi rodek berjaya tulis..

so, bravo yoo!!

Anonymous said...

sounds like a struggle. when you start to really force your creativity to flow, maybe you just don't have it in you...and its not a bad thing.

Oh yeah, and i also don't think an art (whatever form it may be) has to carry a message. I remember the guy who made 'dari jemapoh ke manchestee' (don't remember his name) once said bout that film, it doesn't have any message. If he wants to leave a message, he would leave it in voicemail.

-algae-

Bovril Lavigne said...

oh my God. stop writing already. interpret the fucking signs.